Announcement

Collapse
No announcement yet.

Another TSS Trivia Quiz: The Theme is Middleweight Champions

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Another TSS Trivia Quiz: The Theme is Middleweight Champions

    Click image for larger version  Name:	jake.PNG Views:	1 Size:	341.4 KB ID:	16801

    By Arne K. Lang

    Test your knowledge of boxing history in our latest TSS trivia quiz. There are 20 multiple-choice questions, each worth five points. A score of “60” or more is a passing grade. Achieve a score of “85” or higher, and move to the head of the class.



    ***

    1. This legendary fighter was the reigning middleweight champion when he defeated James J. Corbett to win the world heavyweight title.

    a. James Figg

    b. Nonpareil Jack Dempsey

    c. Tommy Burns

    d. Bob Fitzsimmons



    2. Match the middleweight champion with his nickname.

    a. Mickey Walker 1. Human Windmill

    b. Stanley Ketchel 2. Michigan Assassin

    c. Harry Greb 3. Toy Bulldog

    d. Jake LaMotta 4. Bronx Bull



    3. Sugar Ray Robinson had six fights with Jake LaMotta. How many failed to go the full scheduled distance?

    a. one

    b. two

    c. three

    d. four



    4. Former middleweight champion Emile Griffith was born here.

    a. Cuba

    b. Jamaica

    c. Haiti

    d. Virgin Islands



    5. Henry Armstrong – former featherweight, lightweight, and welterweight champion – failed in his quest to win a fourth world title when he was held to a draw by this middleweight title claimant.

    a. Freddie Steele

    b. Fred Apostoli

    c. Al Hostak

    d. Ceferino Garcia



    6. What was Sugar Ray Robinson’s birth name?

    a. Walker Smith Jr.

    b. Harrison Taylor

    c. Herbert Winfield

    d. Tyrone Robinson



    7. Marvin Hagler was the second fighter from Massachusetts to win the middleweight title. Who was the first?

    a. Tony Zale

    b. Randy Turpin

    c. Paul Pender

    d. Joey Giardello



    8. He was the first fighter to win an Olympic Gold Medal prior to winning the middleweight crown.

    a. Nino Benvenuti

    b. Dick Tiger

    c. Marcel Cerdan

    d. Sugar Ray Leonard



    9. The last middleweight championship fight held in a U.S. baseball park was held in 1967. It paired Emile Griffith against Nino Benvenuti. What was the venue?

    a. Shea Stadium (Mets)

    b. Forbes Field (Pirates)

    c. Comiskey Park (White Sox)

    d. Candlestick Park (Giants)



    10. Who did Jake LaMotta beat to win the world middleweight title?

    a. Sugar Ray Robinson

    b. Marcel Cerdan

    c. Tony Zale

    d. Rocky Graziano



    11. Saul “Canelo” Alvarez hails from this city.

    a. Hermosillo

    b. Culiacan

    c. Guadalajara

    d. Juarez



    12. Prior to becoming a boxer, Carmen Basilio had an interesting occupation.

    a. tugboat captain

    b. onion farmer

    c. circus acrobat

    d. florist


    13. Who played the lead role in Somebody Up There Likes Me, the Rocky Graziano story?

    a. Paul Newman

    b. William Holden

    c. Marlon Brando

    d. Burt Lancaster



    14. He held the record for successful middleweight title defenses until it was shattered by Bernard Hopkins.

    a. Sugar Ray Robinson

    b. Harry Greb

    c. Carlos Monzon

    d. Marvin Hagler



    15. Coming up the ladder, this middleweight champion had 33 fights in Honolulu.

    a. Fred Apostoli

    b. Billy Soose

    c. Terry Downes

    d. Bobo Olson



    16. Which of the following DID NOT fight Bernard Hopkins twice?

    a. Roy Jones

    b. Felix Trinidad

    c. Jermain Taylor

    d. Segundo Mercado



    17. What was Joey Giardello’s birth name?

    a. Carmine Tilelli

    b. Luigo D’Ambrosio

    c. Giussepe Berardinelli

    d. Guglielmo Papalao



    18. Gennadiy Golovkin made one title defense in England. Who was the opponent?

    a. Daniel Geale

    b. Matthew Macklin

    c. Kell Brook

    d. Martin Murray



    19. In 1991, in a big upset, James “Lights Out” Toney stripped the middleweight title from Michael Nunn in Nunn’s hometown. Where?

    a. Kenosha, Wisconsin

    b. Davenport, Iowa

    c. Rock Island, Illinois

    d. West Memphis, Arkansas



    19. From Philadelphia, a hornets nest of tough middleweights, he had two cracks at the middleweight title, losing to Carlos Monzon in Argentina, and to Rodrigo Valdes in France.

    a. Bobby “Boogaloo” Watts

    b. Willie “The Worm” Monroe

    c. Eugene “Cyclone” Hart

    d. Bennie Briscoe



    20. She was 15 when she married Jake LaMotta and 51 when she knocked our socks off in a nude Playboy pictorial. Give us her first name.

    a. Vicki

    b. Suzy

    c. Angelina

    d. Lorraine

    Check out more boxing news on video at The Boxing Channel

    ANSWERS

    1. d
    2. a-3, b-2, c-1, d-4
    3. a
    4. d
    5. d
    6. a
    7. c
    8. a
    9. a
    10. b
    11. c
    12. b
    13. a
    14. c
    15. d
    16. b
    17. a
    18. c
    19. d
    20. a

  • #2
    Got them all. Next?

    Comment


    • #3
      There are two #19s, 21 questions in total.

      Comment


      • #4
        Oops. My bad.

        The correct answers, as I am sure you would always know, are Davenport and Briscoe.

        Comment


        • #5
          I might make one up

          Comment

          Working...
          X